MUNCHIES

MUNCHIES

Leader of the pack Raoul Roger kreeg een aantal vraagjes voorgelegd…

Raoul Leon Roger (33), chef-kok, kwam 16 jaar geleden naar Rotterdam vanuit Cairns in Australië

Wat vind jij typisch voor de Nederlandse keuken? De Nederlandse verjaardag, zo’n schaal met plakjes cake en een kopje koffie. In Australië vier je het met barbecue, bier en heel veel eten. Een Nederlandse verjaardag is zitten in een kringetje met een plakje cake of een wit bolletje met naar karton smakende plastic ham of kaas. Ik vind erwtensoep ook Nederlands, dat vind ik wél superlekker – ik kan altijd niet wachten tot het snertseizoen weer aanbreekt. Net als het aspergeseizoen, ook daar kijk ik enorm naar uit.

Wat was je eerste ervaring met Nederlands eten? Een kroket denk ik. Bij mijn moeder vroeger thuis in Australië had je in de buurt een winkel waar je allerlei Nederlandse producten kon kopen, dus mijn eerste ervaring met Nederlands eten was in Australië. Een kroket is lekker natuurlijk, en dit was een zelfgemaakte kroket. Uit het vuistje, maar wel zonder mosterd – dat heb ik hier pas geleerd.

Wat vond je eerst vreemd maar doe je nu zelf ook? Pindakaas met sambal.

Lees het volledige artikel hier op Vice

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment